Alanya Emekli Memur Sen Kaynaşma Yemeğinde Buluştu

Alanya Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve çok sayıda emekli davetlinin katıldığı programa Memur Sen Antalya İl Başkanı Ünal HİSARKAYA, Emekli Memur Sen Antalya İl Başkanı Feyzullah YAŞAR, Alanya Emekli Memur Sen Başkanı Yaşar BALIK, Eğitim Bir Sen Alanya Şube Başkanı Abuzer GÜNDOĞAR, ALKÜ Eğitim Bir Sen Temsilcisi Abdurrahman ÖZKÖSEMEN, Alanya'nın tanınmış simalarından TBMM Emekli Personel Müdürü Tevfik ARSLAN, Alanya İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan UĞUR, Alanya Anadolu Selçuklu Eğitim Kurumları Başkanı Yakup MECEK katılarak selamlama konuşması yaptılar.

Program kapsamında günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma gerçekleştiren Alanya Emekli Memur Sen Başkanı Yaşar BALIK şu ifadelere yer verdi: "

-KATILIMLARINIZDAN DOLAYI HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sayın misafirlerimiz, davetimize icabet edip gecemizi şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Aramızda Antalya Memur Sen Başkanı, Antalya Emekli Memur Sen Başkanı;Emekli TBMM Personel Müdürü, Emekli Ankara MTTB Başkanı, Emekli İmam Hatip Lisesi Müdürü, Emekli Milli Eğitim Müdürü aramızdalar, şeref verdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

-MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE KARŞI BORCUMUZ VAR

Sayın misafirlerimiz emekli memur sen nedir?,  Niçin bu göreve geldik? sizelere kısaca belirtmek istiyorum.

Bana Alanya'da Emekli Memur Sen'in kurulmasını teklif ettikleri zaman, ben isteyerek severek kabul ettim. Bazıları diyorlar ki emeklilik nasıl geçiyor?, Emekliliğin tadını çıkarıyor musun?  Bizim için emekli olmak ile olmamak arasında çok büyük bir fark yok. Gündüz okula gitmiyoruz o kadar. Onun dışında diğer yapmamız gereken her işimizi, görevimizi aynı çalıştığımız zamanki gibi yapıyoruz ve kendimizi bu konuda görevli biliyoruz.Neden Emekli Memur Sen ile beraberiz diyecek olursak; bizim milletimize ve devletimize karşı bir borcumuz var. Bu borcumuzu mutlaka yerine getirmemiz gerekiyor.

-SON NEFESİMİZE KADAR GÖREV YAPMAYA MECBURUZ

İnsan ne zaman emekli olur? diyecek olursak; insan bu dünya hayatını bitirdiği zaman emekli olur. Ondan sonra da bu dünya için zaten yapacağı bir şey yoktur. Fakat bizler ölünceye kadar, son nefesimize kadar görev yapmaya mecburuz. Bu düşünce ve gayeyle arkadaşlarımızla bir araya geldik ve sendikamızı kurduk. Bu şekilde de sizlerin katılımıyla bir açılış yapmak istedik. Bu vesileyle emekli arkadaşlarımız bir araya gelsin, kaynaşsınlar, tanışsınlar ve herhangi bir problem var ise hep birlikte çözelim istedik. Alanya Eğitim Bir Sen Eğitimciler Birliği Sendikası da ilgi gösterdiler. Zaten birlikte çalışıyor ve aynı binayı ortak kullanıyoruz. Gerek Alanya Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abuzer Bey'den gerekse yönetim kurulu üyelerinden memnunuz.  Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

-ÇALIŞMALARIMIZI ÖZLÜK, SOSYAL VE KÜLTÜREL AÇIDAN YAPACAĞIZ

Bu sendikadaki gayemiz nedir? Niçin bu sendikayı kurduk? diyecek olursak bir kaç cümleyle şu şekilde ifade etmek istiyorum.Emekli arkadaşlarımız arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, özlük haklarını geliştirmek, yeni ekonomik haklar elde etmek, bir araya gelerek kültürel çalışmalarımızı sağlamaktır. Ayrıca emekli olunca kesilen ödeneklerin iadesi, aile yardımı, çocuk yardımı gibi yardımların emeklilikte de devam etmesini sağlamaktır. İlaç katılım payı, sağlık katılım payı gibi kesintilerin yapılmamasını sağlamaktır. Yani emekli olduktan sonra da çalışıyorken verilen hakların önemli bir kısmının emekli olduktan sonra da devam etmesini sağlamaktır. Bunun için; bu çalışmalarımızı hem özlük hakları, hem sosyal ve kültürel yönden mutlaka yapacağız.

-SİZLERE SELAMLARI VAR

Sayın misafirlerimiz, aramızda olmak isteyip de il dışında olan arkadaşlarımız var. Emekli Alanya Belediyesi Muhasebe Müdürü Mustafa ŞENOL, Müftülük Emekli Memuru Mehmet ASLANCAN, Emekli Okul Müdürü Abdullah TÜVER, Emekli İmam Recep KOLSUZ, Emekli Öğretmen Nazmi KOÇ, Emekli Doktor Süleyman KALAN il dışında olduğundan ve rahatsızlığından dolayı da Emekli Öğretmen Murat GÜZEL programımıza katlamadılar. Kendileriyle telefonda görüştük hepsinin sizlere selamları var.

-ÇALIŞMALARIMIZDA ASR SURESİ REHBERİMİZDİR

Değerli misafirlerimiz çalışmalarımızda asr suresi rehberimizdir. Mehmet Akif şiiri'nde şöyle diyor "Allah'a dayan sa'ye sarıl, hikmete râm ol. Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol..." İşte Akif'in bu sözü bizim yolumuzdur." ifadelerine yer verdi.BALIK konuşmasına Necip Fazıl KISAKÜREK'in "Şarkımız Bizim" şiirini seslendirerek son verdi.

Tek tek tanışma faslının olduğu ve katılımcıların da söz alarak konuşma yaptığı program davetlilere çeşitli ikram ve hediyelerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<