Alkü İle Agc Arasında 60 + Taze Kalemler Projesi İmzalandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, (ALKÜ) 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin bedenen ve zihnen daha ileriye gitmesi adına projeler ve çalışmalar yapmaya devam ediyor. ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi projesi kapsamında öğrenim gören yaş almış bireylerin düşünce yazılarının Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyesi basın-yayın organlarında yayımlanması için “60+ Taze Kalemler” projesi imzalandı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile AGC Başkanı Gaye Coşkun arasında ALKÜ Senato Salonu’nda yapılan imza törenine; ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Proje Yürütücüsü ve Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Nalbant, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gülsoy, AGC Başkan Yardımcısı Ali Doğan, AGC Genel Sekreteri Barış Başar, AGC Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Acet katıldı.

ALKÜ’LÜ YAŞ ALMIŞ BİREYLER DÜŞÜNCELERİNİ YAZACAK

İmzalanan protokol kapsamında ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri tarafından yazılan şiir, deneme ve sohbet niteliğindeki yazılar ayda bir olacak şekilde yayımlanacak. Proje ile 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri aktif ve sağlıklı yaş alma süreçlerine katkı sağlayacak zihinsel becerilerinin devamı niteliğinde okumaya ve yazmaya teşvik edilecek. Proje kapsamında Türkçeyi etkin ve doğru kullanmakla birlikte kendilerini ifade etme yeteneklerini ortaya çıkarmak amaçlandı. Bunun yanında proje ile Alanya genelinde yaş almakta olan bireylerin sesleri duyurulacak ve üniversiteye gelmeyenler için de birliktelik imkânı hedeflenecek. Her bir öğrencinin ayda bir yazacağı eserler oluşturulan seçici bir kurul tarafından belirlenerek Alanya basınına sunulacak. Şiir, deneme ve sohbet türündeki yazılar; iyilik ve hoşgörü, vatanseverlik, dürüstlük, özgüven, sorumluluk, saygı, sevgi, barış, yardımlaşma ve iş birliği temasında olacak.

REKTÖR TÜRKDOĞAN VE BAŞKAN COŞKUN’DAN “HAYIRLI OLSUN” MESAJI

İmza töreninin ardından açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan projenin yaş almış bireyler açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Alanya basını ile yürütülecek projenin ALKÜ’lü öğrencileri derinden heyecanlandırdığını söyleyen Rektör Türkdoğan, “Tecrübe sahibi bireylerimizin hayattan öğrendikleri kazanımlarından hepimiz faydalanacağız. Yazılarla birlikte ortaya çıkacak eserlerin nadide olacağına inancım tamdır. Projenin ortaya çıkmasında emeği geçen 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörlüğüne ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti ailesine yürekten teşekkür ederim. Projemiz hayırlı olsun.” dedi. AGC Başkanı Gaye Coşkun da projenin Alanya basını için yeni bir soluk getireceğini dile getirerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. İmza töreni hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<