Mahmutlar El Sanatları Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Kadınların istihdam ve sosyalleşmesine yönelik düzenlenen el sanatları kurslarının sonuncusu, “Üreten Ellerden Bir Tutam Mutluluk” sloganıyla Mahmutlar Düğün Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı.

Törene Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Belediye Meclis Üyeleri İrem Yunusoğlu, Halime Ceylan ve Ufuk Aras Solmaz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sünbül, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, kursiyerler ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sünbül ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, kadınlara yönelik sosyal projelerin önemine değinerek, Alanya Belediyesi’ne kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiği değer için teşekkür etti.

KOÇAK: EL EMEKLERİ TAKDİRE ŞAYAN

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ise, “Burada bulunan herkese, Belediye Başkanımız Sayın Osman Tarık Özçelik’in sevgi ve selamlarını iletiyorum. Alanya’yı sanatla, kültürle bütünleşen bir sanat şehri yapmak istiyoruz. Kadınlarımızın birbirinden değerli el emekleri, göz nurları takdire şayandır. Bugün son yıl sonu sergimizin açılışını yaptık. Gelecek eğitim öğretim yılında da Halk Eğitimi Merkezimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile çok güzel işler yapacağız" dedi.

23 FARKLI DALDA 926 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ

2023 -2024 eğitim öğretim yılında, Mahmutlar El Sanatları Merkezi’nde, 23 farklı dalda 926 kursiyere eğitim verildi. Kursiyerler; seramik biçimlendirme, dikiş kursu, kadın manto, kaban, kadın iç giyim, elde Türk işlemeleri, tel kırma, kanaviçe, batik boyama, dekoratif ahşap süsleme, elde maraş işi, dekoratif ev aksesuarları, pul ve boncuk dikişi, ipek kozası, kumaş çiçek, yapma çiçek, kağıt çiçek, fantezi yaka çiçeği, takı, miyuki takı, dekoratif tablo ve kuaförlük branşlarında eğitim aldı. Sergide ayrıca bu yıl ilk kez açılan kuaförlük meslek kursuna katılan kursiyerler de saç bakımı konusundaki becerilerini katılımcılara gösterdiler.

20 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN YENİ BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Kursiyerler Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi’ne teşekkür ederek gelecek eğitim yılında da aynı şekilde kursların devam etmesini istediler. 24-25 Haziran tarihlerinde açık kalacak sergiyi tüm vatandaşlar ziyaret edebilecek. Öte yandan 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılacak kurslar için 20 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hasanağalar Konağı ile Mahmutlar Mahallesi El Sanatları Merkezine başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, 0242 511 12 98 telefon numarası üzerinden konuyla ilgili bilgi alabilecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<